Ordet Sprezzatura beskriver en person som är elegant i både klädsel och manér utan att ge intryck av att man ansträngt sig; en slags obesvärad elegans.

Bakgrunden till Sprezzatura-vinerna kommer från grundaren av Azienda Marramiero, Dante Marramiero. Förutom att vara en passionerad vinmakare var han även en livsnjutare, charmör och med felfri känsla för stil.

 

Som en hyllning till sin far började sonen Enrico producera dessa viner och Dantes själ lever vidare tack vare sonens engagemang.

Sprezzatura

Montepulciano d'Abruzzo

 

Sprezzatura Montepulciano d'Abruzzo är ett generöst mörkfruktigt, elegant och kryddigt vin gjort på 100% montepulciano. Vinet produceras enbart av egna noga utvalda druvor. Efter lagring på franska ekfat i ca 10 månader blir resultatet ett vin med tidlös och självklar elegant stil. Serveras till kötträtter och medelstarka ostar.

 

 

“Toppvin i beställningssortimentet

“Tilltalande matvin med bra innehåll”

vinbanken.se, juli 2017

“Ett vin med charm och struktur"

“...Fruktig, rik, vidöppen smak.”

Allt Om Vin, 1707

.

Sprezzatura

Trebbiano d'Abruzzo

 

Sprezzatura Trebbiano d'Abruzzo är ett fräscht, insmickrande, elegant och mineralrikt vin gjort på druvan trebbiano. Vinet produceras enbart av egna noga utvalda druvor. Serveras till fiskrätter, skaldjur och passar även mycket bra att avnjutas på egen hand. Ett perfekt vin för varma, soliga dagar.

 

 

 

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB